Idag har vi varit på julmarknad på Vikaryd. Det är andra året för oss på denna trevliga julmarknad. Vädret var inte det bästa men det kom mycket folk ändå. Vi hade med oss grönkål, brysselkålsstockar, vintersquash och vitlök från grönsakslandet men det som sålde mest var vår äppelmust från Alingsås Mobila Musteri. Besökarna fick provsmaka varm must som vi kokat med kanelstång och kall must. Många ville därefter ha med sig en bag-in-box hem. Honungen sålde också bra och äggen tog som vanligt slut. Efter fem timmar på julmarknad så är man rätt så trött men då är det bara att åka hem och skörda mer brysselkål och grönkål samt ladda bilen full med mer must. Detta är vår sista julmarknad för i år men vi kommer definitivt tillbaka nästa år.
Om oss
Vi, Jonas, Ylva, Tilda och Ina köpte Östängs gård 2014 och tillträdde i oktober. Tanken är att skapa en levande gård med odlingar, djur och en bredd på verksamheter. Än så länge bor vi och våra katter Rufus och Glenn-Pär, får, hönor, ankor och bin här.
Gårdsbutiken är alltid öppen med ett varierande utbud av grönsaker beroende på säsong. Från och med 24 maj till och med oktober är gårdsbutiken bemannad onsdagar mellan 15:00 och 18:00.
Med start 16 juni står vi på Alingsås matmarknad varje torsdag vid stora torget i Alingsås mellan 14:00 och 18:00. Välkomna!
Instagram: ostangs_gard

När jag var på kurs gjorde våra duktiga praktikanter i ordning bäddarna i växthuset. Vi har sått morötter, betor, rädisor, spenat och planterat ut spetskål, vitkål, majrova, kålrabbi, pak choi, sibirisk bladraps, sallat och sedan tidigare växer här spenat, vintersallat, vitlök och persilja. Nu vill vi inte ha mer frost🥶
4 dagar ago

Denna vecka har vi tillsatt kompostmaskar i vår Johnson-Su kompost. Temperaturen har sjunkit så nu kan de börja jobba. #johnsson-su #kompost #maskar
4 dagar ago





I två dagar har jag varit på en Eldrimnerkurs i Kisa. Nu har jag två årsförbrukningar med sylt och marmelad med mig hem. Så mycket spännande människor och spännande smaker. Klar favorit hos mig blev en tomatmarmelad smaksatt med chilli, ingefära, citron och flingsalt. Bra hetta!
#mathantverk #eldrimner #hargodlarna #syltochmarmelad
6 dagar ago

Idag och i morgon är det Eldrimnerkurs hos @hargodlarna där Ann-Sofie lär oss att koka sylt och marmelad med eget pektin. Vi är sju deltagare och olika smaker och innehåll testas hej vilt. I morgon ska vi koka ännu mer och sen blir det smaktest av allas recept. Väldigt givande och tillåtande. Det ger definitivt mersmak. Lovar att skriva ett blogginlägg om allt jag lärt mig så snart jag hinner. Håll koll på östängsbloggen så kommer det där.
#egetpektin #syltochmarmelad #blåbärochchilli #eldrimner #lokalproducerat #mathantverk
7 dagar ago


Idag har vädret växlat utanför fönstret. 40 centimeter snö har fallit och jag har suttit inne i princip hela dagen och djupdykt i kvävets kretslopp, ledningstal, jordpartiklar och annat odlingsrelaterat med koppling till kemi. Det finns mycket att sätta sig in i och förstå och då är det rätt så skönt att snön gör att vårbruket måste vänta.
Du som odlar - var känner du att du skulle vilja förstå när det gäller kemin bakom ditt odlande?
#kallvår #inomhusjobb #odlingochkemi
2 veckor ago

Snart behöver de första plantorna planteras ut… vädret säger något annat. 🫣
2 veckor ago




De första sådderna växer på bra. Pak choi, vitkål, spetskål, sibirisk bladraps, sallat, majrova, chilli och paprika. Denna vecka sår vi tomater och rödbetor. Allt ska sedan ut i tunnelväxthuset. #odla #förodla #lokalmat
3 veckor ago

Magnus från @trampverkstan har hjälpt oss att handhyvla måttbeställda bröstlister till badrummet. Idag kvistlackar vi med schellack och grundmålar med linoljefärg. Sen ska de sättas på plats innan vi finputsar väggarna. #hantverk #handhyvlat #badrumiträochlera
3 veckor ago

Johnson-Su ökar i temperatur. Kul att testa en ny version av kompost. Hoppas att resultatet blir lika bra som det sägs att det ska bli. I så fall så kommer vi nog att lägga en Johnson-Su per år. Men det vet vi först om ett år.
#kompost #johnsonsubioreactor
3 veckor ago
Lämna ett svar