Idag har jag varit på Julmarknad på Nolbygård. Galet mycket folk som var helt inställda på att handla. Nästan lite körigt stundtals så jag som brukar fota mycket i alla sammanhang kom hem utan att ha tagit en enda bild. Äggen tog slut innan vi öppnade. Grönkålen innan 12, brysselkålsstockarna före ett och sedan sålda jag slut på all must, all potatis och all honung, Det var inte mycket kvar när klockan slog tre – varken av varor eller ork. Men det var en väldigt trevlig julmarknad med trevliga besökare och arrangörer. Säljarna är numer som gamla vänner och det känns verkligen som hemma.

Samtidigt var Jonas och Ina på Nääs fabriker och hade också trevligt. Inte lika mycket folk och inte lika stort köptryck men ändå bra försäljning.

I morgon blir det Nääs fabriker igen för Jonas och Jul i Kvarnbyn i Mölndal för mig. Där har jag aldrig varit förut så det ska bli trevligt att se ett nytt ställe. Man lär sig alltid nya saker på nya ställen. Men en sak blir mer och mer tydlig som grönsakssäljare. Det lönar sig med kontinuitet och att kunderna känner igen dig och lär känna dig och dina varor. Vi säljer aldrig lika mycket som på Nolbygård även om besöksantalet är tio gånger så stort på vissa andra marknader. Tack alla fantastiska kunder på Nolbygård!