I helgen är det julmarknader. Vår mest upptagna helg av alla under året. Jonas kommer att stå på Nääs fabriker både lördag och söndag och jag kommer att stå på Nolbygård på lördagen och i Kvarnbyn i Mölndal på söndagen. Tanken var att packa bilarna klara idag så vi bara kunde ge oss iväg i morgon bitti.

Men så kom vintern. Minusgrader, snö och sol är det perfekta julmarknadsvädret så vi klagar verkligen inte men planeringen fick göras om. När man ska vara på två ställen samtidigt är det väldigt mycket att tänka på.

Kassaregister, växelkassa, dukar, skålar, grönsaker, termos med varm äppelmust, bag-in-box, honungsburkar, saxar, pennor, skyltar, recept, reklam, hållare, kvittoblock, matsäck, provsmakningsmuggar, provsmakningsskedar m.m. måste finnas i två uppsättningar. Det hade underlättat om vi kunde packa allt i lastbilen direkt så vi fick en överblick men istället så finns det två ”högar” i affären med grejer som ska packas i morgon bitti.

Det har sina sidor att skörda i vinterväder. Grönkålen mår inte dåligt av snö och minusgrader men det går inte att kontrollväga knippena förrän de har tinat. Det blev till att gissa vikten så får vi kontrollväga i morgon innan försäljning.

Brysselkålen mår inte heller dåligt av minusgrader. Vi säljer det mesta på stock. Där kan man äta brysselkålshuvudena kokta eller stekta, toppskotten smörstekta och själva stocken långkokad. Sedan delar man den och gröper ur ”märgen” och äter med smör och salt. Väldigt gott.

Halv nio avgår lastbilen till Nolbygård där vi har öppet 10-15 och nio avgår bilen till Nääs där de har öppet 11-16. Det är två mycket bra och väldigt trevliga julmarknader så passa på. Ni kan ju faktiskt hinna båda.