Enligt regler för sjukdomskontroll måste alla nya får som tas in i besättningen stå i karantän i tre veckor. De veckorna var i söndags äntligen över för Glitters del. Det har verkligen inte känts bra att ha honom stående själv. Förra året tänkte vi försöka oss på brunstsynkronisering vilket vi misslyckades helt med. Istället för en samlad brunst fick vi en enormt utspridd. Vi släppte in Glitter till tackorna och tog sedan bort honom igen. Men efter som vi inte hade hjärta att ställa honom själv så lät vi honom gå med några av ungtackorna. Enligt råd vi fått fanns det inte någon risk att de skulle brunsta så tidigt men det rådet var fel.

Vi vill inte att han ska betäcka några redan nu men vill att han ska få vara med de andra. Därför har han fått ett förkläde på sig. Vi har också satt en färgdyna på honom för att se vilka som brunstar.p1170932

Glitter följde villigt med ut ur sin box. Det måste vara skönt att äntligen få röra på sig. p1170941Han var väldigt intresserad av tackorna.

De var inte lika intresserade av honom.

När de sprungit av sig ett tag stängde vi in alla i vinterstallet över natten för att de skulle lugna ner sig och det fungerade. Dagen efter jagade han dem inte. De var fortfarande skeptiska men lät honom åtminstone vara i närheten av dem.

Idag tisdag hade han varit på tre av tackorna och det känns bra att han har förkläde. Vi tänker ta av det efter sju dagar och hoppas att han betäcker allihop någorlunda samlat.

Har inte någon aning om om det är en bra idé men vi prövar så i år i alla fall.