Loppis – Viktigt på riktigt

Idag var vi på loppis. Vi har det bra förspänt när det gäller etablerade loppisar. I Vårgårda, 1,5 mil bort, finns ”Hjulet” och i Alingsås, 2,2 mil bort, finns ”Vinden”. Båda är rejäla loppisar som har öppet onsdag eftermiddag och lördag förmiddag. De båda skiljer sig lite åt trots att de har samma ägare, Pingstmissionen. Dels så öppnas Hjulet kl. 09 på lördagar, Vinden öppnar kl. 10. Det gör det möjligt att hinna med båda, inklusive en billig fika på valfri loppis och komma hem före lunch.

Den viktigaste skillnaden för oss är dock vad som säljs. Alingsås har inte många gårdar i sin närhet. Kanske förr, men inte nu. Vårgårda däremot, är fortfarande en levande jordbruksbygd. Så det är där vi fyndar.

P1140726

Vi anlände till Hjulet 08.55. Det är femtio meter kö som vanligt, men vi hinner inte ens köa innan vi ser några baljor. Vi kliver snabbt fram och betalar. Baljorna är i bilen innan hela kön hunnit in i butiken. Baljorna kostade 40 kr styck. Rimligt pris för måttligt slitna, ganska stora baljor. De ska saneras och användas som …, vi vet inte säkert men de kommer naturligtvis till nytta på något sätt. De kan stå i olika beteshagar, så att vi kan förbereda vattnet före flytt av fåren. En kan grävas ner i en sluttning med en kran nära botten. Då har vi plötsligt ett ankbad som är lätt att byta vatten på. En balja blev redan idag regnskydd för elstängselaggregat. Skönt med tillräcklig plats för aggregat och batteri.

När vi ändå var igång köpte vi två mindre tunnor (oanvända bajstunnor?), ett par foderhinkar med plan sida för upphängning och en back med hel botten. Ikeakvalitet men är bra för smågrejer som trillar genom gallerbotten i en vanlig drickaback. Utanför bild finns ytterligare en stor hink och en extrahög brödback, men kraftigare.

På en gård finns det ingen som helst möjlighet att ha för många förvarings- och sorteringskärl.

2 kommentarer

  1. Viktor Sander

    Guld! Det kostar ju multum med stora hinkar/kärl om man köper nytt 🙂

    • Ylva Lundin

      Ja, visst var det ett kap 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑