Idag har det varit en lugn pysseldag för mig och en hektisk slå-hö-dag för Jonas. Jag hade en lång lista på småsaker som skulle bli gjort och allt har inte hunnits med fast det har väl å andra sidan aldrig hänt.

Fållade jutelängder som vi köpt på Jula för att ha när vi är på marknader. De kommer ofållade och repar upp sig rätt så fort.

Det är inte någon högre kvalité och de är väldigt glest vävda men de duger till sitt syfte. Grov tråd och grovt tyg blev lite av en utmaning för symaskinen och nålen böjde sig och gick därefter av. Jag syr så sällan så jag hade inte någon aning om om vi hade fler nålar. Det känns surt att plocka fram och sätta igång med ett syprojekt och inte kunna slutföra speciellt som det inte finns någon möjlighet att komma till en affär på två dagar.

Hittade till slut en förpackning nålar och kunde fortsätta fålla alla tre längderna. Därefter tog jag fram det gamla trasiga tältet igen. Ur det har jag tidigare klippt delar till ett skördeförkläde och till ett förkläde vi ska ha i grönsakssköljen. Jag har funderat ett tag på att göra någon form av takduk till försäljningsbilen dels för att slippa takdropp och dels för att så mycket som möjligt undvika sol på grönsakerna.

Tyget är slitet och behövde lagas här och där men jag tror jag har lurat ut hur jag ska få till ett tak som kan hängas på sidorna som fälls upp så att alla kunder och vi själva kan klara oss undan takdropp.

Vi tänker oss att vi ska fälla upp ena sidan plus bak när vi är på marknader. Luckorna skyddar från regn men mellan luckorna kommer det att regna in om inte min lösning fungerar. Vi återkommer när den är testad i regnväder.

Byggde också en låda för att ha förvaring på den bakre långsidan. Kunderna når ändå inte hela vägen in och då kan man ha extra av sådant som man säljer mycket av för att plocka fram efter hand.

Hängde upp en stång på lådan så vi kan ha med oss några få lammskinn när vi är ute som exempel. Vill någon titta på fler lammskinn så får de komma hem till gården. På lördag är det första Nolbygårds Matmarknad för säsongen och då ska vi ha funderat klart. Det kommer att underlätta enormt att kunna packa klart allt hemma och sedan bara öppna luckorna och börja ta emot kunderna.

En rolig dag med mycket funderingar för mig och en dag i en skumpig gammal krånglande traktor med ännu mer krånglande redskap för Jonas. Han får skriva ett eget inlägg om det 🙂