Den här tiden på året är underbar – och väldigt hektisk. Huvudfokus mentalt är lamningarna. Det tar dock inte så mycket tid om man räknar timmar. Tackorna måste tittas till med jämna mellanrum även nattetid men själva lamningarna klarar de oftast själva. Vi behöver dock vara alerta ifall något går fel så vi måste hjälpa till. När en tacka går undan för att vara för sig själv så får man gå ut tätare för att kolla. Hittills har bara två tackor lammat och när jag tittar igenom bilderna så hittar jag inte en enda bra på lammen. Ganska typiskt när det inte är första året med lamm. Åtta tackor är kvar så det är många vaknätter kvar än.

Det som tar mest tid är odlingarna. 24 nya bäddar ska anläggas och vi har hunnit med 10 stycken hittills vilket är bästa resultatet av de tre år vi varit igång. De 48 bäddar vi grävt de andra åren ska gödslas och kollas igenom så inget rotogräs har fått fäste. Potatis är lagda på förgroning liksom lök. Machesallat växer fint liksom purjolök, tomat, chilli och kålplantor. De ska ses till varje dag så de inte torkar ut.

Vi håller på att anlägga nytt avlopp och provgrop nummer två är grävd. Elbolaget har varit här och märkt ut elledningar så vi inte gräver på fel ställe. Gropen har blivit godkänd av kommunen så nu ska ansökan in så vi kan börja anlägga avloppet.

Vi håller på att fixa till vägen upp till skogen som har blivit en enda lervälling. Jordlager ska skrapas bort och sedan ska vi fylla på med nytt grus.

Idag har vi gjort i ordning en målarverkstad på loftet ovanför verkstaden för igår kom 10 nya bikupor som ska målas. Vi har hackat loss alla fönster i ladugården och lämnat in på blästring så sedan ska de också målas. En altandörr och ett par fönster räknar vi med att hinna med i vår och med alla dessa småjobb så känns det skönt att ha ett vettigt ställe att stå och måla.

I förrgår gjöt vi en av två plintar där vi ska bygga ett tak under vilket vi ska ha grönsakshantering. Eftersom vi ska sälja grönsaker hemma på gården i sommar och packa grönsaker för marknadsförsäljning så vill vi ha en vettigare hantering under tak än vad vi haft förut.

När vi hinner sticker vi emellan med vedhantering och att ställa i ordning husvagnen till våra nya hönor. På måndag ska 40 hönor hämtas i Vara så då måste det vara klart.

Mitt i allt detta ringer Fria tidningen och vill göra en telefonintervju och så får vi besök av Alingsåskuriren som vill göra ett reportage till sin bilaga om att bygga och bo. 

Det här blev ett rörigt blogginlägg men det kanske ganska bra beskriver hur vår tillvaro ser ut just nu. Massor med roliga jobb på gården varvas dessutom med lönearbete, möten om Framtidsveckan (där kommunen lovade att satsa pengar för samordning ett par år framåt) arbete med projektet Nolbygårds Matmarknad och umgänge med familjen. Vi har i alla fall inte tråkigt.

Fåren tar det i alla fall lugnt och kliar sig mot närmsta träd.