I morgon är det dags igen för Nolbygårds Matmarknad. Där kan ni hitta mig alla lördagar till och med september månad. Jag trivs verkligen där. Det är god stämning mellan säljarna som gärna hjälper varandra och ser varandra som kollegor snarare än konkurrenter.

Insikten om att ju fler säljare vi blir desto mer kommer människor att vilja besöka oss är genomgående hos alla säljare och därför väkomnas nya säljare av alla.

Det unika med Nolbygårds Matmarknad är att ingen säljare behöver betala något och inte ens anmäla sig. Man kan komma en, två eller alla lördagar och behöver inte bestämma sig förrän samma dag. Det uppskattas av många lokala småproducenter eftersom det kan vara svårt att veta i förväg om du har något att sälja.

För oss var det premiär med att sälja från vår ”deliverytruck”. Vi har haft den med oss ut förut men då bara som transportfordon. Nu har vi byggt inredning och sytt en tält att sätta över luckorna så grönsaker och människor skyddas från regn och sol.

Vi har också skaffat kundkorgar och börjat bunta fler grönsaker så att det blir lättare för kunderna att se vad det kommer att kosta. Många tror att vi är dyrare än vad vi är och vågar därför inte plocka åt sig. En stång gör att vi kan ha med oss några av våra fårskinn. Vi hänger en juteväv runt sidorna så att man får bort lite av lastbilskänslan.

Än så länge har vi inte så mycket att sälja i grönsaksväg då inga gurkväxter och få kålväxter är färdiga. Betorna är det inte heller många som är klara av och varken palsternackor eller morötter går att skörda hos oss.

Det allra bästa med ”deliverytrucken” är dock att vi kan packa klart hemma och slipper släpa ut tunga lådor ur en bil, sätta upp tält och bord och skylta innan vi öppnar samt att vi plockar ihop på 8 minuter istället för på 1,5 timme som det tog förut. Det kommer att spara kropp och tid många lördagar framöver.

För er som inte besökt Nolbygårds Matmarknad än så rekommenderar jag verkligen ett besök. Säljarna berättar gärna om sina produkter och du får möjlighet att provsmaka honung från flera producenter så du kan jämföra smak innan köp. Om du har vägarna förbi så passa även på att besöka prisbelönta Nolbygårds ekocafé där Lasse bagare tar emot och erbjuder fantastiska bakverk gjorda på riktigt smör. Ett riktigt unikt ställe.