Hej alla läsare!

På fredag kommer Ecotopia Biketour till Östängs gård. De kommer att tälta på gården från fredag till söndag. De är cyklister som startade sin färd den 18 juni i Danmark och som cyklar genom Sverige och Norge till Finland där turen slutar 18 september. På sin väg besöker de olika projekt som de tycker är socialt- eller miljömässigt intressanta. Vi är sedan många år med i ett nätverk som kallas Omställning Alingsås och flera av nätverkets medlemmar kommer också att finnas på plats under helgen.

Kanske vill någon av våra läsare passa på att besöka oss? På lördagen kommer vi dels att visa gården för alla som vill och berätta om de projekt som vi har satt igång. Det kommer att ske klockan 15. Det kommer också att finnas en del arbetsuppgifter att göra för de som vill komma tidigare och delta. Det är oftast lättare att få kontakt med människor om man har något att göra tillsammans. Vi tänker oss arbeten som att måla ladan, bygga hasselstaket eller slå med lie kan vara sådant som man kan samarbeta kring. Det är inte något krav på att man ska delta i arbetet utan om man vill kan man bara komma ut och hänga. Kanske känner någon för att ta med instrument och förgylla dagen för oss andra.

Vill man sova över på gården så går det att ta med eget tält alternativt sova i höet.

Från Alingsås går buss 540 klockan 10 eller klockan 13 som tar 18 minuter till Hallavadet där vi kan hämta upp om ni meddelar (alternativt så promenerar man 1,5 kilometer till gården) 13.30 går buss 541 ända fram till gården (Hållplats Trålanda)

Alla som vill är välkomna! Ju fler vi blir desto roligare. Ta gärna med barn. Här finns hönor, grisar och får att titta på och kanske även klia lite grann.

Karta till vår gård 

Läs mer om Ecotopia Biketour P1100325