Så kan det bli ibland. Tre fjärdedelar av familjen är på semester och jag har haft en god vän på besök. Jag har inte fått så mycket gjort men ändå händer det grejer på gården. Jag fylls ibland av tacksamhet över alla snälla människor som vi har runt omkring oss som så osjälviskt ställer upp och hjälper till. P1100326

På förmiddagen dök Sara upp och angrep bädd nummer 23. P1100323Efter någon timme dök Agneta och Lasse upp och fixade dörrarna till slungrummet så nu fungerar även de. P1100327Sedan kom Guillaume och hjälpte till med rensningen av bädd 23. På kvällen dök vår arrendator upp och betesputsade en del av betesmarken som mest är fylld med tistlar och veketåg. Det området har korna undvikit eftersom det inte funnits så mycket där att äta men förhoppningsvis kommer de nu att vilja beta även det området.

P1100329På sikt måste vi nog göra något annat med den delen av beteshagen. Det är för mycket vatten som inte rinner undan så det kommer aldrig att bli en bra betesvall av marken. Kanske är det bäst att göra en damm men det känns inte som ett projekt som vi ska påbörja i det närmaste.

P1100324Odlingarna börjar arta sig och vi kommer att gå i mål med årets beting. Utöver betinget på 24 bäddar har vi dessutom odlat en hel del grönkål, purjolök, majs och broccoli på nästa års beting (Till höger bortanför Sara) med hjälp av majsstärkelseduk för att täcka ut ogräset.