Vi har två ingångar till vårt hus. Stora hallen och en liten där vi förvarar våra arbetskläder. Arbetskläder, sågkläder, regnkläder, extra tröjor, handskar, kepsar, stövlar, sågkängor, arbetskängor, arbetsskor och en del annat har svårt att få plats. Idag har jag byggt om förvaringen och förhoppningsvis kommer det att göra saker lättare.

Hittills har förvaringen bestått av en gammal hatthylla i metall och en korg i metall som vi bundit fast vid elementet. Korgen har vi använt till att lägga handskar i. De är ofta fuktiga och då är det bra att kunna lägga dem på elementet.

Men vilket kaos! Här kan gömma sig vad som helst. Det har gått så långt så Jonas har börjat använda den andra ingången även när han ska ut och in i arbetskläder vilket innebär att det inte går att hålla ordning i den hallen heller.

När jag lyft bort alla hängande kläder så såg det ut så här! Handskar, kepsar, några verktyg, diverse skodon en klädnypa och en tältpinne.

På väggen hängde en gammal brandsläckare vid namn Pluto. Charmig men kanske inte vad vi behöver ha på väggen i en trång hall. Vi har andra mer morderna brandsläckare.

När alla kläder och skor var bortplockade såg det ut så här. Det är inte mycket till förvaringsutrymme så ska vi få det att fungera så måste det optimeras.

Den gamla hatthyllan skruvade jag isär.

Sedan byggde jag hyllplan av rillor som jag tillverkade av en entumsbräda. Återigen kom klyvsågen och rikt- och planhyveln väl till pass. Ett hyllplan satte jag på samma höjd som det gamla och så kompletterade jag med ytterligare ett. Då slipper vi lägga tröja på tröja ovanpå varandra tills de trillar ner. Översta hyllan kommer jag aldrig att kunna nå så där får Jonas ha sina kepsar och annat. Där brandsläckaren hängde har det blivit en krok högt upp för Jonas hängsle-sågbyxor.

Nedersta hyllan är anpassad till elementet och till Jonas högsta stövlar. Ovanför den finns ytterligare en hylla där jag återanvänt gallret till hatthyllan. På den står två nätkorgar.

Tanken är att vi ska kunna lägga blöta handskar på gallret ovanför elementet och att Jonas handskar sedan ska hamna i korgen till höger och mina i korgen till vänster.

Nu ska bara Jonas vänja sig vid att välja rätt ingång när han har skitiga kläder på sig.