Stora vedhanteringsdagen

Idag har vi kapa, kluvit och staplat 23 kubikmeter ved. Vi glömde ta en bild på stockhögen innan vi satte igång men ni kan skymta den till höger om Jonas.

Coronakrisen innebär att vi måste planera annorlunda i år. Idag har vi fått vår andra wwoofavbokning vilket gör att vi vet att vi får wwoofare tidigast 13 juli men förmodligen inte då heller.

Vi brukar ha vedhantering som en morgonsyssla mellan klockan 8 och fika. Wwoofarna brukar vara trötta efter det så det är inte mycket idé att köra längre. Efter det blir det lättare jobb i trädgården. Vi har märkt att de jobbar bättre om de får varierade arbetsuppgifter.

Veden bör helst vara kluven och staplad före påsk för att torka bra fram till midsommar. Vanliga år har vi inte varit klara på långa vägar när påsken kommer och det har hänt att vi kluvit ved ända in i augusti.

Utan wwoofare så funkar inte det att dra ut på vedhanteringen på det sättet så till idag hade vi kallat in våra båda döttrar Ina och Tilda, min syster Anne och Inas pojkvän Albin. Vi startade strax efter åtta i morse och innan sex i kväll så var alla stockar kapade, kluvna och staplade. 23 kubik är inte tillräckligt för oss egentligen men eftersom vi har kvar massor av ved från förra året så kommer detta att räcka. Klara innan påsk för första gången. Det känns kanon!

2 kommentarer

  1. Kurt

    Många som klyver ved med vedklyv kan tjäna tid på att använda en fyrkniv till vedklyven, om virket är så grovt att det passar.

    • Ylva Lundin

      Vi har en sådan men vi tycker att det fastnar mycket när vi använder den så vi kör hellre utan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑