Idag tog vi oss en halv dags semester. Det är inte riktigt vår starka sida och vi har blivit ännu sämre på det sedan våra barn flyttade hemifrån men vedhanteringen kändes i kroppen på oss båda så vi gav oss av på en utflykt till Vänga kvarn.

Vi har aldrig varit där förut även om vi varit på väg fleragånger. Vi brukar köpa mjöl från Vänga kvarn på REKO-ring Alingsås. Kvarnen som är KRAV-märkt drivs av Ola Johansson.

Vänga kvarncafé och bageri drivs av Oscar och Maria. Allt bröd som serveras i caféet är bakat på plats med kvarnens mjöl.

Jonas slog till på en soppa och jag åt en väldigt god varm surdegsmacka. Det är trevligt att de satsar så mycket på lokala produkter.

Det var en ruggig dag men det är lätt att föreställa sig hur det skulle vara en solig dag när man kan sitta vid det porlande vattnet.

Runt kvarnen finn trevliga men eftersom vårt huvudsyfte var att vila våra muskler så blev det bara en kort tur längst vattnet.

Vid kvarnen finns också Nolhaga Stärkelsefabrik som är återuppbyggd och drivs av Vänga Hembygdsförening. Ett trevligt ställe på lagom avstånd hemifrån dit vi kommer att återkomma fler gånger.