Vi får allt fler frågor och meddelanden från människor som är intresserade av det vi gör på Östängs Gård. Vi försöker besvara dem alla även om det ibland kan vara svårt att hinna med alla specifika frågor om traktordrag, fotogenlampsdelar, växtföljd, hönsinredning m.m. Det är kul att människor är intresserade och det är ännu roligare att allt fler hör av sig. För att ge så många människor som möjligt tillfälle att besöka vår gård och se vårt arbete på plats så försöker vi delta i olika evenemang då vi öppnar upp gården. Gården är ju alltid öppen för besök eftersom vi har gårdsbutiken öppen varje dag men då är det inte alltid vi har tid att svara på frågor och visa runt. Därför är det bra att passa på när vi har någon av våra öppna aktiviteter. I år är dessa fyra:

  1. Mathantverkssafari 7-8 maj
  2. Öppen arbetsdag 22 maj
  3. Tusen trädgårdar 3 juli
  4. Mathantverkssafari och Konst-Anten 3-4 september

Det är första gången vi deltar i Mathantverkssafari i VästgötaLandet som infaller två gånger per år. Första helgen i maj och första helgen i september. Då öppnar 26 platser upp sina gårdar/butiker/restauranger med extra aktiviteter för besökare. Alla som håller öppet presenteras på en karta. En mer utförlig presentation finns på webben.

Hos oss kommer besökarna i maj att kunna gosa med lammen, vandra runt i odlingen och skogsträdgården, köpa fika i trädgården och handla honung och grönsaker i gårdsbutiken. Jag och Jonas kommer att visa runt och svara på så många frågor vi hinner.

Den 22 maj är det dags för öppen arbetsdag. Då träffas vi inom gårdssamverkans gruppen för en gemensam arbetsdag och vi passar då på att bjuda in alla som är intresserade av att leva på landet. Det är ett utmärkt tillfälle att få ställa alla de där frågorna man kan ha om att byta inriktning på livet. Vi är flera deltagare i dessa arbetsdagar som gjort en förändring i våra liv och flyttat ut på landet och under en sådan här dag finns lite mer tid till djupare diskussioner än under en öppen besöksdag.

Den 3 juli är det dags för Tusen Trädgårdar. Där är vi nog en något udda fågel då många trädgårdar som visas upp är välskötta blomsterplanteringar. Det är ju inte riktigt vad man hittar hos oss på Östäng men vi tror att det finns intresse både för odling av grönsaker och av skogsträdgården.

Den 4 september är det sedan dags för Mathantverkssafari igen. Då kommer vi att ha mer grönsaker att sälja och en vackrare odling att visa upp men lammen kommer inte att vara lika små och söta som de var i maj.

Utöver alla öppna dagar och arrangemang på gården så kommer ni att kunna köpa våra grönsaker på Nolbygårds Matmarknad på lördagarna med start efter midsommar även i år. Vi deltar också på Bjärkebygdens Trädgårdsdag i Sollebrunn den 14 maj 10-14.