Trädgårdsskjul

Igår byggde vi stommen till vårt nya trädgårdsskjul. Tanken är att ha bara de allra mest använda redskapen samt insektsnät och fiberdukar där. Vi har ett trädgårdsskjul vid wwoofhuset men det är trångt och ligger cirka 30 meter från odlingarna. Att gå dit varje gång man behöver ett redskap blir många onödiga steg. Att där dessutom är trångt och belamrat gör att vi inte alltid vet var redskapen finns. De extra stegen att gå gör också att vi inte hänger tillbaka alla redskap när vi använt dem vilket i sin tur innebär att vi förbrukar tid på att leta efter dem. Vi har tidigare byggt en ställning mitt i odlingen för redskap men dels är redskapen utsatta för väder och vind där och dels är det för litet.

Så det var dags för en mer permanent lösning. Vi satte i sju stolpar i de stolpskor vi slog ner häromdagen. Grässvålen ska grävas undan och sedan ska vi fylla med grus och lägga plattor. Vi har fått en hel del plattor från människor som inte behöver dem längre. Det är toppen att ha ett lager av plattor när man behöver. Vi har också ett lager med virke som vi sågat upp vilket gör att vi alltid har material hemma att bygga av. Våra sågar gör också att vi alltid kan få till rätt dimensioner på det vi behöver.

De sju stolparna bands först ihop med två överliggare och sedan på ungefär halva höjden.

Sedan satte vi på två sneda reglar som band ihop framsidan med baksidan så vi kunde lägga ytterligare en överliggare på mitten. Vi kommer att sätta ett plåttak på och två fönster i bakre väggen. Alla väggarna ska kläs med brädor. Vi kommer inte att ha någon dörr utan utrymmet ska vara öppet. På utsidan under tak kommer vi att hänga våra två bredgrepar, rensjärn, grepar och en spade och invändigt kommer vi att förvara såmaskin, flamningsaggregat, hjulhacka, insektsnät och fiberdukar.

Det blir nog bra, det här.

4 kommentarer

 1. Agneta

  Ni är fantastiska👍😘

  • Ylva Lundin

   Tack Agneta!

   Falu rödfärg på det så blir det fint 🙂

   • Agneta

    Var det en inbjudan till målning?

    • Ylva Lundin

     Den inbjudan är stående 🙂 Men du får nog vänta till våren när det är lite bättre väder. Jag bygger på så länge så du har något att ta i när det blir dags och du har lust. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑