Vill du komma hit?

I år är inte något vanligt år. Vi brukar ha fullt med wwoofare här men de lämnar återbud en efter en eftersom de inte kan resa till Sverige. Det ger oss mer arbete själva men det öppnar också upp för att vi ska kunna ta emot andra intresserade här under dagarna då vi inte behöver ägna oss åt wwoofare.

Under hela juni månad kan du komma till Östängs Gård vilken vardag som helst och vara med i arbetet under en dag. Vi kommer att arbeta i odlingen med sådd, plantering, ogräsrensning, omplantering, tomattjuvning, uppbidning, skörd m.m. Under arbetets gång har du möjlighet att ställa frågor om odling, hönor, får, bin, byggnation, bevattning och allt annat som vi håller på med på gården. Eller också så bara du nämner vad du vill veta mer om så berättar vi allt vi vet. Vi bjuder självklart på fika och lunch. Det kan bli ett tillfälle att pröva på livet på landet under en dag samt att få en inblick i hur det kan vara att arbeta i en lite större grönsaksodling.

För att vi ska ha lite koll på när vi får besök så anmäl ditt intresse på info@ostangsgard.se

Välkomna!

2 kommentarer

 1. Sofia

  Hej!
  Hur ser ni på barn under arbetsdagar? 😊 just detta år är det inte aktuellt för oss men hade gärna kommit en vecka med hela familjen om något år å provat att arbeta på gård…

  Btw, älskar denna blogg!

  • Ylva Lundin

   Hej Sofia!
   Kul att du gillar bloggen!

   Generellt har vi inte något emot barn 🙂
   Vi har själva två även om de nu är tonåringar 😉 Men det finns barn och så finns det barn så det beror helt på hur barnen är. Vissa barn vantrivs med att vara på gård och kan inte sysselsätta sig alls – då blir det naturligtvis problematiskt. Andra barn kan sitta i timmar hos fåren eller hönorna eller till och med vara med och jobba och då är det en helt annan sak. Så det beror helt enkelt på hur era barn är. Vi har ofta studiebesök och en hel del barnfamiljer som kommer hit på besök så vi gillar verkligen barn men under arbetsveckorna om vi inte har avsatt tid speciellt så måste vi få gjort en hel del varje dag. Både jag och Jonas har varit lärare så vi är ganska bra på att instruera även barn – men de måste ju själva vilja.

   Jag hoppas att du förstår vad jag menar. Fråga gärna om jag är otydlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑