Agneta is back

Idag virvlade hon in på Östängs gård igen. Agneta, vår målare. Det har ju inte varit målarsäsong på ett tag så besöken har inte varit lika frekventa men idag sken solen och då kom hon igen. När Agneta kommer får man se till att ha gott om färg hemma för det går åt en del med det tempo hon håller.

Först angrep hon den nya väggen till Gårdsbutiken. Det blir väldigt snyggt med den faluröda färgen.

Därefter gick hon på redskapsskjulet och det dröjde inte länge förrän det var färdigmålat också.

Falurödfärg är en fantastisk färg som täcker bra på första strykningen. Torkar snabbt gör den också så snart ska här skruvas upp redskap och hängas upp bredgrepar, grepar, kultivatorer, rensjärn och krattor.

Inne i skjulet ska vi förvara såmaskin, hjulhacka, insektsnät, fiberduk och handverktyg. Här ska inte hänga en massa verktyg utan bara det som vi använder regelbundet. Varje verktyg ska få sin egen plats så man ser om alla är på rätt ställe när arbetsdagen är över. Tanken är att det ska spara oss en massa tid som vi hittills har använt för att leta efter verktyg.

Nu måste vi bara bestämma vilken färg insidan på portarna till gårdsbutiken ska ha. Ska de vara röda? (som en av dem redan är) eller ska de vara blå som utsidan på alla tre portparen är? När gårdsbutiken är öppen så kommer portarna stå öppna som på bilden. Vad blir då snyggast?

2 kommentarer

  1. daphne

    blå!

  2. Agneta

    Klintens väg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑