Idag har det blåst halv storm på Östäng men det har inte hindrat oss från att så och plantera de första grönsakerna! Känns lite som en milstolpe att få ned det första i jorden. Idag började vi gräva bädd nummer sex av tjugofyra. I en av dem planterade vi ut purjolök och sådde dill och i en annan blev det morot och bondbönor. P1080613Köpte en lite större påse med purjolöksfrön och det känn som om alla har tagit sig. Har klippt dem tre gånger för att få dem att bli tjockare och det verkar som om det har hjälpt så det var fina små plantor som vi hjälptes åt att sätta ner i landet.  P1080616

De vita listerna på garagen blev skrapade och målade och det gjorde stor skillnad på utseendet. Det kommer att bli fint när vi även får målat alla portar men där är vi inte överens om färgvalet. Vissa av oss vill ha svarta portar eftersom det är den färgen på de flesta portarna idag men andra i familjen vill ha en ljusare färg som gul, blå eller grön. Vi får därför vänta med själva målningen av portarna.

P1080619

På betesmarken slogs det ner hörnstolpar som sedan ska stadgas upp med snedsträvor. P1080632Där ska vi sedan spänna upp en metalltråd i knähöjd och en elrep i höfthöjd för att hålla kor på insidan. En granne som har köttdjur kommer att hjälpa oss med betet av den stora betesmarken tills vi har fått en så stor fårbesättning för att klara av att hålla tillräckligt hårt betestryck.

P1080646

Stora gummiklubban fick fram lisebergskänslan i arbetet och tränade också nya muskelgrupper. Har man köpt gård är det som att vara på gym nästan varje dag.

P1080653

Tack för hjälpen idag Jakob, Anton, Carolina, Marie, Moa, Helmer, Elsa och Viola. Det var trevligt att ha er här.

P1080656Det är en fantastisk känsla när man varit många som arbetat en dag. Så mycket som blir gjort utan att man själv har behövt göra allt.