Sedan två säsonger tillbaka har vi en liten gårdsbutik som vi har öppet varje fredag under odlingssäsongen. Vi har helt enkelt målat och inrett det gamla garaget. Det är oisolerat men eftersom vi bara har öppet på sommaren så har det inte varit något större problem. Ett större problem är att de gamla garageportarna slutar en decimeter ovanför golvet och där kan katterna ta sig in. Än så länge har vi inte haft besök av möss men de kan naturligtvis också krypa in i affären. Av någon konstig anledning så blåser det in löv under portarna vilket innebär att det blir en hel del onödig städning.

Det är skälet till varför vi länge har velat bygga en riktig vägg innanför portarna. På sikt vill vi också isolera gårdsbutiken så vi kan förvara saker där som inte tål frost. I dagsläget så får vi ta in ägghanteringen i boningshuset när det blir minusgrader och det är inte helt optimalt. Vi tänker att vi ska utöka antalet hönor nästa säsong och behöver då helt enkelt en plats att förvara ägg även vintertid.

För en tid sedan kom vi över tre helt nya ytterdörrar på Blocket. Det är helt fantastiskt vad man kan hitta där om man bara har tålamod och vet långt i förväg vad man behöver. Vi har en mängd bevakningar på blocket och så dök en annons upp. Någon hade köpt fel dörrar och sålde dem billigt. Vi lagrar våra blocketfynd i ladan tills det är dags för det planerade projektet. För en tid sedan reglade vi upp väggen och satte in dörren. Vi hade dock tänkt fel visade det sig och dörren hamnade för nära karmen vilket innebar att vi inte kunde öppna den mer än nittio grader. Några veckor senare tog vi ner den igen och reglade om väggen. I förra veckan satte vi in en av dörrarna och ett fönster som vi också kommit över på blocket. Idag var det dags att ta tag i väggbygget på riktigt.

Vi satte på vindpapp och spikade sedan på läkt för att få en luftspalt.

Det är bra att ha många olika projekt som löper samtidigt vintertid eftersom man är så väderberoende och eftersom det var solsken idag så gjorde vi inte mer utan övergick till att påbörja ett redsakpsskjul i grönsaksodlingen.

Sju stolpskor slogs ner i marken eftersom vi inte vet när tjälen slår till. När de väl är nere så kan vi fortsätta det bygget även när det är minusgrader.

Det blir inte någon tjock välisolerad vägg men det gör stor skillnad redan nu när väggen är oisolerad bara genom att det inte kan blåsa rätt in.

I morgon ska vi spika på bräder på väggen som sedan ska målas med falu rödfärg. Tanken är att ha kvar garageportarna så vi kan stänga dem och fortfarande ha kvar originalutseendet men ställa upp portarna när affären är öppen. En av portarna är rödmålad på insidan redan nu men den port som vi själva byggde när vi flyttade in är fortfarande omålad. De ska få ny färg båda två till våren.

Blir vädret dåligt så har vi även ett kakelprojekt i wwoofhusets kök på gång, en målning av badrummet inne, lister som ska upp i köket, ett kylrum som ska monteras ihop m.m. Blir vädret riktigt bra kanske väggen får vänta ett tag till för då är det trevligare att vara i solen och bygga redskapsbod. Detta är definitivt en av de största fördelarna med att jobba hemma på gården och styra sin egen tid. Vi varierar helt enkelt sysslorna efter väder och vad vi känner för just för stunden.