Grönsakshantering

Den är inte klar än – men det är sällan något blir det här på gården. Saker ska fungera men finishen får vänta. Vi brukar säga att vi nöjer oss med att saker är klart till 90% men den här gången är det nog snarare 80% klart. En av de viktigaste sakerna på gården är att fundera ut hur vi kan spara tid. Saker måste vara rationella för att vi ska spara på tiden och oss själva. Därför har vi på vägen från grönsaksodlingen upp till gårdsbutiken byggt en grönsakshanteringslinje. Ett tak skyddar vid regn och för mycket sol. På marken har vi grusat idag. Häromdagen satte vår wwoofare André upp gallerhyllor där vi kan låta hinkar och backar rinna av när de är diskade. Tre olika diskbänkar har satts upp utefter väggen. Tanken är att vi ska blada av vid den första, skölja av den mesta jorden vid den andra och bunta och packa vid den tredje. Vi har också satt upp några vanliga hyllor för att förvara packutrustning som gummiband, burkar och påsar. Vid fönstren på motstående sida finns utrymme för backar och kassar och emellan är det brett nog för att köra med skottkärra eller packkärra. Där man står och arbetar mest har vi lagt djurmattor från en av våra hästsläp. Det är bekvämt att stå på och lätta att spola av.

Nu har vi fått ett rationellt flöde. Bygget syns inte på flygbilden men finns utefter väggen vid den röda linjens första krök.

Lydia gör sin sista wwoofdag hos oss idag. Hennes huvudprojekt har varit att få ordning på blomsterträdgården som vi har för att attrahera insekter. 

Igår skulle vi ha fått hit tre nya wwoofare från USA. De var från början två men frågade om de fick ta med en kompis. Vi räknade alltså med tre wwoofare vilket innebär sex händer i arbetet. De kom aldrig. Idag fick vi till slut ett meddelande om att de ställt in. Därför står vi nu helt utan wwoofare men med lika mycket arbete. Frustrerande när vi har sagt nej till så många ansökningar.

3 kommentarer

  1. Anne Lundin

    Dålig stil av wwofarna att inte höra av sig 🙁 När kommer nästa?

  2. Ylva Lundin

    Väldigt dålig stil. Två stycken kommer om två veckor – men vi har inte hört något från dem heller på ett tag så vi får se. Har du inget att göra på dagarna så…

  3. Berra

    Åk och hämta några från närmaste Asyl. Dom får man pengar för som praktikanter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑