Vår favorittupp Benedictus, den enda av rasen Islandshöna som vi har kvar, håller på att förlora makten. I går kväll när vi stängde in hönorna kunde vi inte hitta honom. Vi fick fösa in hälften av hönorna som väntade ute i mörkret på sin tupp och tänkte att räven kanske hade tagit honom. Grannen har blivit av med en höna så vi tänkte att det kanske var dags för oss också nu.

Väldigt tidigt i morse blev vi dock väckta av Benedictus som spatserade runt i sin ensamhet på gårdsplanen och försökte låta så högt som det bara gick. p1180227När vi släppte ut de andra visade det sig att Caligula, vår stora svarta tupp, ger sig på Benedictus. När vi skulle stänga in dem ikväll så vaktade Caligula så Benedictus inte kunde ta sig in. Vi motade bort honom men så fort Benedictus kom in så flög Caligula på honom. Benedictus är mycket lättare och bättre på att flyga så han flög upp på sovpinnarna. Caligula for efter men då släckte vi ljuset så de lugnade ner sig. Vi får släppa ut dem tidigt i morgon så de inte har ihjäl varandra och sedan får det nog bli grytan för Caligula i morgon.

p1180235Annars har dagen ägnats åt att demolera en gammal husvagn. Vi har köpt en krockad vagn från 2002 för 1000 kronor. Nästa säsong ska den vara klar för att ta emot 50 hönor. Det är väldigt, väldigt många skruvar som håller fast inredningen i en husvagn. Fiffiga sätt att gömma skruvar är det också gott om. Även om nästan hela dagen har gått åt så är inte all inredning loss än.p1180236 Men det kommer att bli bra. Här ska vi ha reden där äggen rullar bakåt ut i ett fack som vi kan tömma ifrån den delen av husvagnen där foder och ägg ska förvaras. Vi har funderat över hur vi ska göra lucka för hönorna på bästa sätt men så visade det sig att luckan för tömning av husvagnens toalett var perfekt placerad så nu är redan hönsingången och luckan till den klar.