Just nu har vi lite paus i försäljningen med undantag från gårdsbutiken och REKO men snart drar julmarknadssäsongen igång. Det ser vi fram emot för det brukar alltid vara mysigt och god stämning. I år deltar vi på sex julmarknader vilket gör nio julmarknadsdagar.

Julmarknaderna är viktiga för oss lokala matproducenter och ärligt talat så behöver världen inte fler prylar så ska du ha något till julklappsspelet eller till personliga julklappar så välj något som kan ätas upp. Att få en ost, en box med äppelmust, en korv eller honung uppskattas av de flesta och äta måste ju alla göra.

Först ut för oss är som vanligt Dahlbogårdens julmarknad som sker redan 18-19 november. Öppettider 11-17. Förra året bokade vi bord inomhus men nu har de reserverat hela övervåningen till ätande och fikande besökare vilket nog är ett klokt drag för det brukar vara mycket folk. Vi kommer därför att stå utomhus med vår försäljningsbil som vanligt. Till Dahlbogården så går det marknadsbuss från både Vårgårda och Alingsås så även om det ligger på landet så kan man besöka marknaden utan bil.

Helgen efter så är vi på Nolbygårds Julmarknad som är öppet lördag 25 november mellan 10-16. Det är den julmarknad där vi kommer att sälja mest grönsaker. Dit kommer nämligen många av våra stammisar för att bunkra upp ett lager inför vintern.

Där kan man även passa på att fika på Nolbygårds ekocafé och besöka Hus till Hus som har julskyltat och där finns också en mässa med lokala byggnadsvårdare och så kan man träffa tomten.

2-3 december är det dags för Julmarknad på Nääs fabriker klockan 10-16. Där brukar vi stå i ett tält istället för i vår bil.

Vi har varit med på Nääs i flera år och nu har vi även här många återkommande kunder. De köper dock mest must och honung.

Helgen därpå är det Nääs igen men även Vikaryds Julmarknad. Då tar Jonas hand om Nääs medan Ylva åker till Vikaryd. På vikaryd är kunderna inställda på att köpa med sig mat hem inför julen. Det gör att vi även där säljer bra med grönsaker även om vi inte säljer lika mycket som på nolbygård.

Vikaryd har en lång tradition av julmarknader och där står hantverkarna i ett gammalt mysigt magasin och lokala livsmedelsproducenter står både i magasinet och ute på gårdsplanen.

Vikaryd själva har öppet i köttboden för försäljning av framför allt kött men även andra livsmedel. Till Vikaryds Julmarknad kommer alltid Alingsås Lucia och uppträder vilket brukar vara mysigt. Här kan du också köpa din julgran.

Normalt är det under dessa dagar som vi säljer de flesta av våra lammskinn men i år har vi inte många skinn kvar. Det hänger fyra kvar i butiken och två av dem har vi spekulanter på. Nästa leverans får vi inte förrän till våren.

Andra storsäljare är honung och must och i år är vi förberedda med mycket must så det förhoppningsvis räcker till alla julmarknadsdagar. Förra året sålde vi slut både honung och must innan säsongen var slut.