När vi ändå höll på att kakla köket nere så passade vi på att börja kakla köket på andra våning. Renoveringen av köket på övervåningen gjordes i huvudsak i februari 2022 men sedan har det stått still. Inomhusjobb av det slaget görs bara vintertid så när säsongen kommer blir det stiltje.

I februari 2022 renoverade vi nästan klart köket på andra våning och om det skrev vi i nedanstående blogginlägg.

Tanken är att vi på sikt ska kunna ha en bostad till i huset. Det är för stort för bara mig och Jonas och en gång i tiden var det tre bostäder i huset. Det känns kanske som lite väl många men att ha två skulle kunna ge ett välkommet ekonomisk tillskott när vi går i pension eller tjäna som wwoofboende om vi känner för det. Hur som helst så kändes det fel att inte ta tillvara att det faktiskt var ett kök i en av kattvindarna även om vi var lite tveksamma till färgval och design.

Tre olika tapeter i samma rum kan kännas lite väl mycket. Vi tycker dock väldigt mycket om tapeten på fönsterväggen så den har vi behållit.

Ytan som kaklats hittills är ganska liten. Tanken är att vi där ska ha en låg integrerad kyl/frys och en spis. Takhöjden under snedtaket är 147 centimeter så ett kylskåp i den höjden är något vi behöver leta upp. Spisen har vi redan.

Det är trevligt att kakla och det går fort att få det fint. Nu är en av två ytor kaklade men den sista måste vi vänta med. Där ska vi ha vatten och avlopp och det hänger samman med toaletten på övervåningen, gamla toaletten på undervåningen, nya toaletten på undervåningen, tvättstugan och köket så vi är inte helt på det klara med hur dragningarna ska göras. När det är bestämt ska vi byta ut kranen och avloppet och då går det ganska snabbt att kakla färdigt även denna lilla yta.

Kanske blir det gjort vintern 2024, 2025 eller 2026.