P1080767Idag var det gammaldags vårmarknad på Nolby gård. Det är alltid trevligt. I år tänkte vi vara med eftersom vi sått alldeles för många plantor och de börjar bli så pass stora så vi inte får plats i förodlingskammaren. Det är alltid för många frön i varje fröpåse och eftersom vi inte hinner skaffa ett riktigt växthus i år så är det bara att inse att alla plantor som kommit upp inte kommer att få plats. Gick upp tidigt och packade en släpkärra med två fällbord, ett lånat tält, sju sorters tomater, chilli, paprika, solros, physalis och några burkar inlagd Blue Hubbard. Vädret var inte riktigt på vår sida utan det blåste och regnade så det kom inte så mycket folk som vi hoppats på. Intresset var ändå relativt stort för plantor. P1080769Jag tror att många uppskattade att kunna köpa tomatplator i ekologiskt jord från ekologiska fröer. Det var ändå en trevlig tillställning. Tomatplantorna tyckte dock inte att det var lika trevligt att komma ut i blåsten. Tur att vi fått låna ett tält med sidor så de kunde stå relativt skyddat. P1080777

På Nolbygård har de öppnat en liten trevlig gårdsbutik där de säljer en del närproducerade livsmedel som mjöl, olja och marmelad. De har också utlämning av kött från Gröna Gårdar.

P1080782För dig som ännu inte besökt Nolby gård med ekocafé och Hus till Hus. Det är väl värt ett besök. Gott fika och mycket intressanta detaljer man kan köpa till sitt hus.

P1080779