Krattor, spadar, skyfflar, rensjärn och andra ”braattharedskap” har ställts in i en enda röra i trädgårdsskjulet. I dag var det dags att försöka bringa reda i oordningen. Eftersom vi vetat i flera år att vi ville köpa gård och eftersom vi gillar att gå på loppmarknader och second-hand butiker så har vi samlat på oss en hel del. Vissa vet vi inte  ännu riktigt hur man använder men det lär vi komma på efter hand. Vi har inte räknat spadarna men de är helt klart fler än vad vi kan gräva med samtidigt. Vänner till oss som var här och fikade idag ifrågasatte om vi verkligen behövde så många men det känns bra att ha redskap att sätta i händerna på alla arbetsvilliga besökare 😉

 

IMG_2289

 

Efter några timmars skruvande och spikande hade alla redskap något att hänga på. Temperaturen var minus åtta grader och utrymmet är inte uppvärmt så det blev att jobba med handskar. Det blev kallt ändå så alla turer för att hämta verktyg, skruvar m.m. skedde springandes för att hålla värmen. Det är vackert med snö och  jag gillar att det blir ordentligt kallt men det begränsar möjligheten att jobba. Känns i alla fall bra att vi har ny vedpanna som fungerar så man kan gå in och värma sig mellan varven.

 

 

 

IMG_2291

Vissa redskap kommer direkt från kolonilotten som vi nu har sålt och de är inte rengjorda. Det kändes inte riktigt bra att hänga upp jordiga och snöiga spadar på väggen men rengöringen får vänta tills en dag när man kan stå utomhus och spola dem med vatten. Egentligen bör de även slipas och oljas in. Vet inte om det kommer att bli gjort men vi skulle nog egentligen vilja ha ordentlig ordning på våra grejor. Kanske kommer det bara att vara en ambition och aldrig bli verklighet. När vi fantiserat om gård har vi ofta sagt att vi INTE ska ha en gård där det ligger bröte över allt och där hela gårdsplanen är full med skrot och rostiga saker (just nu står det 350 kilo gammal vedpanna mitt i trädgården…) Men nu när man står här så är det en av sakerna där vi inte vet om våra fantasier kommer att harmoniera med verkligheten. Det är så mycket att göra och så mycket att hålla reda på. Men viss tillfredställelse ger det när man vet precis var spaden eller grepen hänger så man inte behöver ödsla tid på att leta efter det man behöver.