Fem centimeter snö har fallit i natt. Det är vackert. Ett par minusgrader så det var behagligt att vara ute. Var tvungna att ställa in redskap som vi var och hämtade på kolonilotten i går. De var helt översnöade och det kändes inte riktigt bra att låta det stå ute. Igår när vi kom hem efter att ha tömt kolonin så var vi helt enkelt för trötta för att ta hand om allt.

P1070425

Än så länge har vi inte rätt redskap för att ploga vägen och inte heller snökedjor på traktorn. Då är det bara att avvakta och se om det blir plogat. Fram på eftermiddagen kom grannen med traktorn och plogade hela vägen ut till stora vägen. Vet ännu inte riktigt hur det fungerar med väg, eventuell vägförening och vinterväghållning. Ännu en sak att ta reda på.

P1070429

De hamlade träden framför husen är täckta av rimfrost. Vi matar fåglarna med frön, talgbollar och grisspäck som vi hängt upp i trädet. De verkar trivas och har bra gömställen bland alla smågrenar i träden. Domherrar, talgoxar, hackspettar, pilfinkar, nötvecka med flera besöker fågelbordet liksom grannens katt.

P1070430

Fick börja dagen med att rensa under grisarnas eltråd med en piasavakvast eftersom den var så nedtyngd av snön så den låg på backen vissa sträckor. Grisarna verkar inte ha något emot snön dock men tjälen försvårar deras bökande.

 

P1070444

Källardörren leder in till en två meter lång gång med ytterligare en dörr i ändan. Där innanför finns två mindre rum för förvaring av potatis och rotfrukter. Än så länge har vi inte mycket att lägga in där men nästa år hoppas vi på skörd. Känns mycket bra att ha gott om förvaringsutrymmen som är frostfria.

P1070457

Björkslyt hänger ner över övre dammen. Vackert nu men till våren så för vi rensa ut en del här. Dels vill vi att man ska kunna gå runt dammarna och dels vill vi plantera en del ätbara perenner runt dammarna eftersom det förmodligen är ett väldigt gynnsamt mikroklimat där. Drömmen är att kunna få ett valnötsträd att överleva.

P1070469

På eftermiddagen ägnade vi en stund åt att provköra sparkar och bygga ett gupp för pulkaåkning. Det är roligt med snö.

P1070473