Grillkvällen i onsdags blev ju lite försenad men när den väl började fick vi faktiskt också avsluta den i fred. Inget mer hände så vi gick och la oss ganska nöjda med dagen – trots allt. Hade somnat och sovit en timme innan det var dags igen. Sista tackan för året passade på att lamma. En förstagångstacka som vrålade och skrek och hade det kämpigt. Vi upplever att de mer rutinerade tackorna är väldigt tysta under lamningen medan nybörjarna låter ordentligt. I alla fall kom det till slut ut ett litet tacklamm. Säsongens sista lamm. Totalt 15 födda varav fem bagglamm och 10 tacklamm. Pust! Kom i säng vid tvåtiden men kände oss väldigt nöjda. Trots allt ett bra resultat och framför allt är vi nöjda över att vi klarat upp vårt första felläge.

På förmiddagen släpptes korna ut igen fast bara några av dem. De rymde direkt. Den här gången gick de inte så långt utan grannen fick in dem i hagen igen men efter denna rymning så blev det alla möjliga säkerhetsrutiner för att det inte ska hända fler gånger. P1140803Grindar i hagen där korna får stå och så ut med någon åt gången. Det gör att de gärna håller sig i närheten av grindarna så de inte smiter igen. Problemet är att de inte stannar och känner efter att det är el i tråden utan de rusar rätt ut.

P1140811Fiberduken som tromben tog hittade vi också. Den hade följt med vinden ut till väg 42. Jonas fick syn på den när han var iväg ett ärende. Den hade flugit cirka två kilometer så det var inte konstigt att vi inte hittade den.  Fick tillbaka den på potatisen och fick planterat den sista purjolöken.

Sen bestämde vi oss för att ta ett dygns semester. Ringde runt till snälla grannar för att få djurvakt och fick dessutom låna en bil. Packade hastigt in lite övernattningssaker och åkte ner till Tylösand där släktingar har en liten stuga. P1140810Vandrarde utefter havet, gick barfota på vassa stenar, fikade med släkten och hade det lugnt och skönt. Fantastiskt väder och väldigt skönt att komma iväg även om det var en kort resa. P1140809Tack Tobias, Madelein, Bella, Sara och Guillaume för att ni gjorde semestern möjlig.

Tillbaka hemma efter ett skönt dygn så skulle vi bara märka ett lamm innan vi gick och lade oss. Tackan blev galen och ville inte ha tillbaka lammet. Så avslutades semesterdygnet med ännu en vaken natt fram till tvåtiden med en uppbunden tacka. Hon lugnade sig till slut och gav upp striden. Dagen efter var det lugnt igen så vi kunde släppa loss henne. Inga tromber, ingen lamning och inga rymmande kor…