Under högsäsongen har vi wwoofare boende hos oss. De kommer oftast från andra länder och här här för att de vill pröva på hur det är att vara på en gård. För många blir det också ett sätt att se landet och uppleva kulturen då de som wwoofare kommer närmare inpå svenskar än vad man gör som vanlig turist. De är med oss i arbetet under de dagar de är här för att lära sig. Eftermiddagar och helger är de lediga och kan göra vad de vill. Vi kan då också tipsa dem om olika utflykter och saker att göra. I morgon åker två av våra wwoofare, Luke och Melanie från USA. De har varit här i lite drygt två veckor. I dag kom Lydia från Tyskland som ska stanna i drygt tre veckor. Vi träffas klockan 8 på morgonen och går igenom dagens sysslor. Sedan tar wwoofarna hand om djuren medan vi förbereder det som ska göras under dagen. Här har de grävt början på vår blivande ankdamm. Vi har stora problem med mördarsniglar i år, så på söndag ska vi åka och hämta våra ankor för att få lite hjälp att hålla sniglarna stången. Vi brukar börja med något tungt som att gräva eller kupa potatisarna. Sedan blir det dagens viktigaste händelse – svensk fikarast. Därefter brukar vi så, plantera eller rensa ogräs fram till lunch som vi äter tillsammans. Efter lunchen väljer wwoofarna vad de vill syssla med. Vi vill gärna att alla våra wwoofare gör något som vi kan ha kvar på gården som minne av dem. De flesta väljer att göra en fågelholk. Luke och Melanies skapelse är en tvåvåningsholk i svenska färgerna blått och gult. 

Lydia valde att pröva trimmern för att bekämpa skräppor. Vi försöker att ta av dem innan de sätter frö och blir ett ännu större problem. 

Sedan började hon kalkmåla ladugården. Det är ett tröstlöst jobb som tar massor med tid. Ett lager syns inte ens. Först efter femte lagret kan man ana att det blir vitt. 

Melanie och Luke hann med att bygga några av de 600 biramar som är årets beting. Ramarna ska sedan trådas och vaxas innan de sätts ner i binas lådor. Sista arbetsdagen för Luke och Melanie avslutades med att de satte upp fågelholken.