Idag har vi varit hos Juz och Solveig på Ränne för en arbetsdag inom gårdssamverkan. Fantastiskt väder och trevlig stämning även om snön känns onödig så här i april. Fårklippning, stängsling och staketbygge stod på programmet.

En fördel med att stängsla så här års är att det är mjukt i marken så det går lätt att få ner stolpar. Staketet som ska rama in tomten byggdes av hässjestörar som sattes ner i marken med hjälp av spett och i något enstaka fall jordborr.

Störarna sorterades efter längd tre och tre och sedan sattes stolpen på det avstånd som blev lagom för de tre störar som lagts på platsen.

För att sätta fast de vågräta störarna använde vi vanlig stängseltråd. Ett staket som gick ganska snabbt att bygga och var lätt för alla att vara med på.

De första störarna tog ganska lång tid att få på plats innan man fått till tekniken med fastsättningen men ju mer vi jobbade på desto snabbare blev vi.

På de ställen där det ska vara grindar slog vi ner ordentliga stängselstolpar istället för störar.

Fåren skulle också klippas och de trängdes ihop i en liten fålla för att minska stressen och göra det lättare att få tag på dem.

Vi hade tagit med vår klippstol och klippapparat. En gammal sak som vi knappt använder då vi brukar kalla in fårklippare när våra ska klippas. Det har varit en kall vår så fåren har nog mått bra av att ha kvar vinterpälsen men nu ska förhoppningsvis vårvärmen komma snart så det blir skönt för dem att bli klippta.

En härlig dag! Mycket blev gjort och det är alltid trevligt att träffa det vanliga gänget och några nya!