När det regnar ute är det lätt att glömma att vattna i växthuset. Vi har en tunna stående inne i växthuset. P1100927Dels tjänar den som värmeutjämnare men framför allt är det bra att ha tempererat vatten på plats där man vill vattna. Vi fyller på tunnan med slang och då är vattnet för kallt. Slangar har vi köpt på loppmarknader. P1100931Det verkar som om många människor köper på sig slangvindor som de sedan inte använder för det har varit lätt att komma över bra sådana till billigt pris. Eftersom vi har mycket att göra så har det hänt mer än en gång att vi har vridit på kranen och gått och gjort andra saker medan tunnan fylls på för att sedan glömma bort det hela. Det har resulterat i att tunnan fyllts och vattnet sedan runnit över och dränkt hela växthusgolvet. Vi har därför inhandlat en timer från Biltema. En mycket enkel mekanisk som man vrider upp. P1100924Nu kan man glömma av att man fyller på tunnan och komma tillbaka efter en lång tid utan att den runnit över. Det känns skönt. P1100930I tunnan har vi gjort ett hål och satt i en rätt dyr men väldigt stabil kran. Från kranen går en kort slangbit för att man enkelt ska kunna fylla vattenkannorna. P1100928Vi har försökt med droppslang men vattentrycket verkar bli för lågt för den typ vi köpt så i år blir det vattenkanna. Systemet måste trimmas på till nästa år. I växthuset har det växt chilli, tomat, gurka och paprika.

P1100936Chillin har fungerat bättre i kruka än i de fasta bäddarna. P1100932Tomaterna har fungerat hyfsat men de är väldigt sena på grund av kylan så frågan är hur många som hinner mogna. P1100933Paprikan har några frukter men det känns inte som succé precis. Vet inte om jag tycker paprika är värd att odla. Har aldrig lyckats riktigt bra med den.

P1100935Gurkan har inte gett många frukter än men de som blivit har varit goda.

Resultatet i växthuset är på det hela ganska mediokert. Jag tror att jorden behöver bytas ut till nästa år. Växterna behöver dessutom ha mer tillsyn och regelbundnare bevattning än vad de fått i år. Egentligen vill vi ha ett växthus på minst 100 kvadratmeter. Men det får bli i framtiden.