Glada grisen 3 juni

Årets första Glada Grisen gick av stapeln i lördags! Konceptet är enkelt. Vi öppnar upp publokalen och alla som vill komma är välkomna! En del som kommer känner vi och andra är helt nya bekantskaper för oss. Människor som inte alls känner varandra träffas och pratar ett par timmar och så byggs nya nätverk upp och kontakter knyts. Vad som kommer ut av det hela kan man inte veta men trevligt blir det hur som helst.

Vi hänger inte upp oss så mycket på hur många eller vilka som kommer. Vi vet att vi kommer att sitta i vår publokal mellan 17 och 23 och kommer det inte en människa (det har aldrig hänt) så pratar vi och umgås med varandra. Dyker det upp en person så får vi mycket tid att prata med den och blir det tio som kommer så hinner man prata mindre med var och en men med fler.

Hur kvällen utvecklar sig bestäms av vilka som kommer och på vilket humör de är på. Ibland blir det uppträdanden, ibland karaoke, ibland sällskapsspel och ibland samtal.

Puben är pengafri och var och en tar med sig något som den tycker ska finnas på en bra pub. Sen bjuder man varandra och delar med sig av det man vill. Vi smakade på kombucha, grappa, öl, vin, vatten och te och till det åt vi chips, ostkex, chillinötter, ost och oliver.

Det finns ett talesätt som vi gillar – ”de som kommer är de rätta”. Oavsett vilka man spenderar kvällen med så blir det bra på något sätt.

Igår kväll lärde vi oss hur man gör kefir och diskuterade varför kombucha ska göras på svart te som inte är smaksatt. Några resonerade kring hur isoleringen i ett gammalt golv kan bättras på utan att hela golvet behöver brytas upp. Svensk historia var samtalsämnet en stund och för och nackdelar med olika sorters ankor diskuterades också liksom svenska dialekter, olika nationaliteters maträtter och kulturer och mycket annat.

Vi hade trevligt och vi hoppas att våra besökare också hade det. Vill du också vara med på en glad gris framöver så är nästa planerad till fredagen den 30 juni. Vi startar klockan 17 men man kommer när man vill.

2 kommentarer

  1. Linus

    Hur kan isoleringen i ett gammalt golv bättras på utan att hela golvet behöver brytas upp?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑