Våra två islandshöns släppte vi ut inomhus. De har inte vågat sig ut sedan de kom till oss i lördags vilket är tre dygn. P1090315Våra fyra lohman släppte vi ut utomhus i hönsgården och där höll de sig. P1090340Jag ville vara med när de träffade varandra första gången för att se så det gick bra.Men islandshönsen vägrade gå ut och lohmanhönorna vägrade gå in.

P1090344Till slut fick jag lockat ut islandshönan i hålet med äpple men de sprang kvickt in igen. Hönan pickade på äpplet så det trillade ut på avsatsen utanför och då sprang hon tillbaka in. Jag la tillbaka äpplet i hålet flera gånger och det hela upprepade sig. P1090350Till slut fick hon med sig tuppen ut i hålet och de vågade så småningom ut på avsatsen. P1090356Där stod de och tittade ner på våra nya hönor som lugnt tog sig ett sandbad under tiden.

Till slut gick jag fram och höll för hålet så de fortsatte ner på rampen till hönsgården för första gången. P1090361De är bra mycket mindre än de nya hönorna än så länge och tuppen är inte  mycket till tupp.

De har inte fått ”hönsläten” utan låter fortfarande som kycklingar. Rangordningen skulle bestämmas så det blev lite tjuvnyp från de större hönorna. Tuppen såg rätt så spak ut och höll sig på avstånd men det blev inte något riktigt bråk.