Operation dagsverke

P1090299Idag har vi haft fyra ungdomar på gården som gjort dagsverke. Det är Gustav Adolfskolan i Alingsås som varje år låter sina elever utföra något arbete hemma eller hos bekanta för att sedan skänka pengar till något välgörande ändamål. I år går pengarna till Building for the Future Generation i Ghana. Pengarna kommer att användas till att renovera skolor.

P1090295Ina och Eira har skrapat färg på huset och även hunnit måla en del innan regnet avbröt den aktiviteten. P1090301Alla fyra har kluvit och staplat ved och Tilda och Ida har skördat nässlor som vi ska ha som vinterfoder åt får och höns.P1090307

På eftermiddagen var det leverans av fyra stycken lohmanhönor som snart är färdiga att värpa. Eira döpte en av dem till Bella, Ina bestämde sig för Britt, Ida för Bilbolina och Tilda för Bilda.

P1090308

Britt

P1090310

Bella

P1090311

Bilbolina

P1090312

Bilda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bruna lohman ska enligt uppgift värpa bruna ägg. Lohman är vanliga inom äggproduktion eftersom de värper bra. De ska kunna värpa upp till 340 ägg om året som väger 70 gram stycket. Däremot är de inte bra på att ruva eftersom de egenskaperna är bortavlade. Fullvuxna djur väger cirka två kilo.  Nu har vi fem hönor och en tupp. Vita ägg är från Islandshönorna och dem ser vi gärna att någon ruvar på medan bruna ägg får bli frukost.

2 kommentarer

  1. Anna-Maria Hemlin

    Tack för att Ida fick vara hos er idag och arbeta! Så mycket roligare att jobba tillsammans 🙂

    • Ylva Lundin

      Hon är välkommen tillbaka. Vi har alltid gott om arbete på gården 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Östängs gård

Tema av Anders NorenUpp ↑