Tre av våra fyra Lohmanhönor vill inte sitta på pinnar. Vi tycker det är praktiskt om de gör det eftersom de då bajsar på bajsbrädan vi monterat under. Det gör det lättare att hålla rent. De väljer hellre att sätta sig i fönstret men då sitter de i sitt eget bajs eller bajsar så det rinner efter väggen. I många hönsgrupper på Facebook så sägs det att hönor vänjer sig vid att sitta på pinne om man lyfter upp dem några gånger. I går kväll lyfte jag upp alla tre och de satt kvar på pinnarna hela natten. När jag kom ut på morgonen hade de suttit kvar så länge att de även värpt från pinnen vilket vi tycker är mindre bra. P1100788Det är så pass högt upp så ett ägg hade gått sönder.

Det positiva med dagens äggleverans var annars att alla fyra hönorna värpte inomhus. P1100792Två fina blanka ägg i redet utöver de två på bajsbrädan.

Positivt idag är också att vår blyga yngsta islandshöna har vågat sig ut ur hönshuset och till och med ut ur hönsgården. P1100793De växer till sig så snart kanske vi börjar få vita ägg också.P1100796