I förra veckan tog vi emot politiker och tjänstemän på gården för att visa dem runt med anledning av att vi tilldelats Alingsås kommuns miljöpris. Vi var så upptagna med själva rundvisningen att vi inte tog några bilder. Nu har vi fått lov att använda Anna Ebbessons bilder som hon tog vid besöket. Tack för det!

När vi har studiebesök från olika utbildningar så vet vi vad vi ska visa och gå igenom. Vi vet också oftast hur långt besök de vill ha och har planerat någon form av visning utifrån det. När politikerna dök upp var vi inte riktigt beredda på att de skulle vara så intresserade utan blev positivt överraskade både över att de tog sig tid och över att de hade så många frågor.

Vi började i odlingen och visade en del om hur vi odlar. Vi berättade att vi inte gräver och hur jorden i och med det har förändrats sedan vi tog över gården 2014. Det ledde till att vi fick förevisa bredgrepen som vi använder för att luckra jorden.

Lady France Mulumba från KD ville pröva och det fick hon naturligtvis. Sedan visade hon oss hur man kan äta blad och stjälkar till gurkväxter.

Vi diskuterade bristen på potatisodlare i Alingsås och att vi faktiskt inte har en enda kommersiell potatisodlare i kommunen trots att potatis och Jonas Alströmer ofta är något som framhålls i vår kommun.

Vi visade våra snigelätande ankor och pratade kretslopp och biologisk mångfald.

En och annan uppställningsbild ville de också ha.

Även om det inte är vår favoritgren att le mot en kameralins så får man ju ställa upp för den goda sakens skull. Med vid besöket var även Matilda Falk från Lokalpressen som skrev ett trevligt reportage om besöket.

Vill någon läsa reportaget så finns det här. Matilda Falk imponerar när det gäller att sammanfatta en timmes rundvandring på en sida i tidningen. Det var dock 125 sniglar och inte 225 men det är sådant som händer.

På kvällen åkte Jonas in och tog emot diplom, tavla och blommor medan jag var kvar hemma och höll gårdsbutiken öppen.