När man förflyttar sig på gården bär man ganska ofta på något eller så ska man bara gå den genaste vägen. Sällan är kameran med men mobilkameran kan ibland duga som ersättare.

Djuren gör ibland saker som skapar undringar eller leenden, men det gäller att vara snabb. Det varar oftast bara några sekunder och i de flesta fall hinner ingen dokumentera.

Grisarna hade fått större hage och plötsligt kommer Anni-Frid gående med munnen full med gräs. Hon går målmedvetet från ena sidan hagen till den andra och lägger gräset i en hög. Varför?

IMG_2187

Hon tuggar lite på några strån men går sedan iväg. Nu har det gått några dagar och gräshögen ligger fortfarande kvar.

IMG_2188

Wwoofaren Corentin började gräva ett dräneringsdike. Arbetsdagen tog slut efter att han grävt bort grässvålen. Under eftermiddagen torkade solen upp jorden och plötsligt blev den lilla rännan mycket populär.

IMG_2189

Blandningen av finkornig sand och jord är tydligen perfekt för att ta ett sandbad. Det finns flera platser med olika sorters sand, grus och jord men inget är lika bra som detta.

Grannarna Madelen och Tobias kom på en kort visit, inte minst för att dottern Bella ska få hälsa på grisarna. Vi passade på att mata med utgångna mejeriprodukter och det är ju mums. Madelen fotograferade. Tack för bilderna!

20160615_144543

Två baljor är nödvändigt annars blir Agneta bortjagad.

20160615_144551

Detta är supergott och den som inte äter så fort det går kan gå miste om något.

20160615_144607