denna helgen var den tredje på raken med kraftiga vindar och storm i byarna. Inatt och idag på förmiddagen har det blåst rejält. När vi kom ut upptäckte vi att några rutor i växthuset var borta.

Det hade flugit iväg in på grannens skogsremsa som ligger bakom huset. Där låg inte bara vårat växthusglas utan även en del gamla rester från gamla tiders sophantering.

Att jobba ute en sådan här dag är inte roligt så förutom slungrumsinredning så hann jag med att så tomater och plantera om paprika.

Man ska alltid skriva ordentligt på skyltar när man sår. Tänk att man aldrig lär sig det. Jag hade i alla fall skrivit en skylt med Hot Lemon på brättet så jag vet vad det är jag sått men ingen sådatum. Det har i alla fall växt bra.

De största plantorna hade ett väl utvecklat rotsystem och var helt klart färdiga för omplantering.

De mindre plantorna hade gått kunnat stå i samma kruka ett tag till men eftersom jag planterat dem i ett pluggbrätte så fick alla ny kruka.

De är redan omplanterade en gång för jag sådde i QP60 och planterade sedan om till QP24. QP står för Quick Pot och siffran berättar hur många plugg brättet har. Jag köper dem hos Lindbloms frö.

Nu är de omplanterade i lite större krukor och får stå i förodlingskammaren eftersom utrymmet inne i huset upptas av nysådda tomater.

Förodlingskammaren är ett litet utrymme under kostallet som ser rätt bedrövligt ut men som tjänar sitt syfte. Svalt men lätt att hålla frostfritt.

Sedan prövade jag att toppa några av chilliplantorna. Det har jag aldrig gjort förut men förhoppningsvis innebär de att de grenar sig fint. Jag får ge det någon vecka och se vad som händer. Kanske toppar jag alla plantor om det fungerar bra.

Sedan sådde jag alldeles för många tomatplantor av Sakura, Imli, Mei Wei, Black Sweet Cherry och tre sorters vintertomater. Förodlingskammaren lär inte räcka till i år.