Nu har Benedictus blivit tupp på riktigt. Det har tagit tid och länge blev han hunsad av våra fyra Lohmanhönor. De var större och tuffare så Benedictus, Birgitta och Britt-Marie, som alla är islandshönor, var helt klart i underläge. För några veckor sedan började Benedictus tro att han kunde gala. Det lät varken pampigt eller övertygande och imponerade inte speciellt på Lohmanhönorna som fortsatte att köra med honom. Gradvis har han under de senaste veckorna blivit tuffare och tuffare och nu gal han som en riktig tupp och struttar runt och håller koll på sina hönor. P1100687Birgitta och Britt-Marie har inte riktigt hängt med utan stannar mest inne i hönshuset medan Benedictus går på upptäcktsfärd i trädgården med fyra av sina damer.

P1100697Det är mysigt att ha hönor frigående i trädgården. De låter väldigt trevligt. De sprätter och letar efter kryp under vinrankor och tomatplantor och en och annan planta har nog strukit med. Vindruvsplantorna har vi fått återplantera och lägga sten runt så att de inte ska bli för hårt åtgångna.
P1100695Kanske är det för att de vant sig vid att vi människor kommer med mat som de är nyfikna och gärna är där vi är. Just i verkstaden kanske man inte vill ha påhälsning för ofta.