Jonas mamma och hennes syster har sedan de var i tonåren ägt en stuga nere i Tylösand. Där har vi spenderat mycket tid. När vi väntade vårt första barn var vi där i åtta veckor och bara tog det lugnt. En sommar satt jag här och skrev en bok medan Jonas var ute med barnen på stranden. Under småbarnsåren har vi varit där många veckor varje år och byggt sandslott och hoppat på klipporna.

Sedan vi köpte gården så har det inte blivit lika ofta men några dagar varje år har vi åkt dit.

Stugan ligger bland många andra på en udde där man kan bada från klipporna och med Tylösands långa sandstrand på ena sidan och Tjuvahålans mindre strand på andra sidan.

Stugan är på 30 kvadratmeter och tomten består av ett trädäck. Här kan man inte göra mycket annat än att koppla av eller koncentrera sig.

Det har varit en intensiv säsong med wwoofare varje dag utom en från 15 april till fjärde oktober. Vi har haft upp till sex säljtillfällen per vecka hela säsongen och en rad studiebesök och vår första kurs. Det har varit en rolig och lyckad säsong men nu är vi lite trötta.

Jag har därför valt att dra mig tillbaka till den lilla stugan. Fyra nätter och fyra dagar ska jag få rå mig själv och bara nörda in mig på nästa års odling.

En hög med odlingsböcker, en annan med pärmar, datorn, löparkläder och kylskåpet full med god mat bäddar för en lyckad odlingssäsong även 2020.

Tack Ingrid och Kerstin för lånet!